Általános információk Nagy-Britannia Élménybeszámolók
Nyitólap Régiók Városok Nemzeti parkok Fórum
izletes.hu on Facebook

Folkestone (Dél-angliai dombság és a csatorna partja)

 


Kattintson a részletekért


Folkestone

A View Over Folkestone In kent U (www.flickr.com by by antaean)

Doverből hullámzó hegyi út vezet Folkestone-ba, a Csatornán közlekedő átkelőhajók másik forgalmas kikötőjébe. A város valamivel nagyobb, mint Dover, közel 10000-en többen is lakják, emellett kedvelt üdülőhely. A város büszkesége a Doverével vetekedő sziklafalak tetején 2 km hosszan húzódó, gondosan ápolt gyepszőnyeg, kitűnő kilátással rendelkező sétány, koncert- és bálterem és minigolf pályákkal. A sziklák lábánál homokos tengerpartról napozhat és fürödhet az ide látogató.
A Kenti grófsággal megismerkedni kívánok a Canterbury-Rochester vonalon haladjanak. Itt egy erdős-dombos tájon vezet keresztül az M2-es út, amely London irányába haladva egyre beépítettebb.
Kent volt az első angol királyság, lakói, a canti-k már Julius Caesar partraszállása idejében állandó lakói voltak ennek a vidéknek, földműveléssel foglalkoztak, míg a sziget belsejében még vándoroltak a törzsek. A gazdagon termő vidék határa részben a tenger, s emiatt legfontosabb iparága a halászat. Dús legelőin birkák és tehenek százai legelésznek, és a megye belsejében elterülő sík vidéken országos hírű komló terem. Kitűnőek a gyümölcsösei, cseresznyéskertjeinek eredete megközelíti a kétezer évet, mivel a cseresznyét száz évvel Július Caesar partraszállása után a rómaiak honosították meg.
Termékeny talajának és enyhe, de csapadékos időjárásának köszönhetően Kent azóta számít Anglia gyümölcsöskertjének, amióta a rómaiak elültették az első gyümölcsfákat. Az utóbbi időkben a bortermelésben is előretört, nem egy borgazdaság látogatókat is fogad.Régiók: Belső Anglia Dél és Közép Wales Dél-angliai dombság és a csatorna partja Déli tengerpart és a csatorna szigetek Devon, Cornwall és a Scilly szigetek Észak-Wales Kelet-Anglia Kelet-Közép Anglia Lancashire és a tóvidék London és a Temze völgye Wessex – Wiltshire, Somerset, Dorset Yorkshire és Humberside
Városok: Aberdyfi Aldeburgh Audley End Bamburgh Banbury Bath Berwick-upon-Tweed Beverley Bideford Birmingham Blaenafon Blaenau Ffestiniog Bodmin Bognor Regis Boston Bournemouth Bradford Brighton Bristol Bury St. Edmunds Buxton Caerlon Caernafon Cambridge Canterbury Cardiff Carlisle Cheltenham Chester Chichester Chipping Campden Cirencester Coggeshall Colchester Coventry Csatorna Szigetcsoport Derby Dover Durham Eastbourne Edinburgh Ely Eton Exeter Folkestone Glastonbury Glouchester Great Malvern Great Yarmouth Grimsby Halifax Harlech Harrow Hastings Hereford Hexham Ipswich Jackfield Keswick King’s Lynn Lancaster Lavenham Leeds Lewes Lincoln Littlehampton Liverpool Llandrindod Wells Llandudno London Lowestoft Ludlow Manchester Middleton-in-Teesdale és Barnard Castle Monmouth Newcastle upon Tyne Newmarket Northampton Norwich Nottingham Oxford Penrith Penzance Pevensey Plymouth Portsmouth Rochester Ross-on-Wye Ruthin Rye Salisbury Sandringham Sevenoak Shaftesbury Shrewsbury Southampton Southwold St. Albans St. Davids Stratford-upon-Avon Swansea Wales Taunton Tewkesbury Tonbridge Truro Uffington Warminster Warwick Wight-sziget - Ryde - Binstead - Bembridge Wiltshire Winchester Windsor Worchester York
Nemzeti parkok: Dartmoor Nemzeti Park Exmoor Nemzeti Park Tóvidék Nemzeti Park Yorkshire Dales Nemzeti Park
Nagy-Britannia: Észak-Írország Nagy-Britannia Skócia

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Anglia